Memsan Makina
Memsan Makina

Teklif Formu

Adınız Soyadınız

E-posta adresiniz

Telefon

Mesajınız

Memsan Makina Memsan Makina

Menü

Makina Sektörüne Yön Veriyoruz

Makina Sektörüne Yön Veriyoruz

Makina Sektörüne Yön Veriyoruz

Memsan Makina Genel Müdürü Burhan Memiş ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Sorularımıza geçmeden önce sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz ?

Memsan Makina’nın hem Genel Müdürü hem de İmalat Müdürüyüm. 1975 yılında Samsun’da doğdum.
İlk ve ortaokulu Samsun’un Havza ilçesinde okudum. Liseyi Samsun Atakum Anadolu Teknik Lisesi / Elektrik Elektronik Bölümü’nde okudum. Üniversite eğitimi ise Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Makina Bölümü’nde tamamladım. Evli ve üç çocuk babasıyım.  Teknolojik yenilikleri takip etmeyi çok seviyorum. Fırsat buldukça makina sektörüne yönelik yayın ve programları takip ediyorum.
Firmamız ağırlıklı olarak demir çelik sektörüne makina imalatları gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra sektöre yakın metal işleme ve makina imalatı konularında faaliyet gösteriyor.

Firmanızın kısa tarihçesi, organizasyon yapısı ve faaliyet alanları hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?

Memsan Makina1982 yılında babam Ahmet Memiş tarafından Samsun 19 Mayıs İlçesi’nde bir atölye olarak kuruldu. 1997 yılında Samsun Örnek Sanayi Bölgesi’nde Memsan Tarım Makinaları İmalat Sanayi adı altında şirketleşip tarım makinaları alanında faaliyet göstermeye başladı. Firmamız traktör çeki aparatlarını seri imalat olarak üretebilecek potansiyele getirildi. 1998 - 2000 yılları arasında Başak Traktörlerine, Massey Ferguson, Perkins markalarına çeki kancaları imal etti. Şirketimiz tarım sektöründeki duraksamalar sebebiyle, üretim grubundaki çizgiye farklı bir yön vererek sürdürmüştür. 2000 yılından bu yana ağırlıklı demir çelik sektöründe
hadde ve izabe firmalarına hizmet veriyoruz. Çelik konstrüksiyon imalatları, hadde makinaları, yollukları başta olmak üzere soğutma platformu, konveyör imalatı gibi ihtiyaç olunan benzeri makinaların üretimlerini yapıyoruz.

Teknolojik gelişmeleri üretim sürecine dâhil ediyor musunuz, genellikle hizmet verdiğiniz sektörlerden bahseder misiniz ?

Firmamız işleme teknolojileri konusunda teknolojiyi yakından takip ediyor. Samsun bölgesinde bilgisayar destekli işleme CNC makinalarını kullanmaya başlayan ve bu hususta bölgede öncülük yapan ilk üç firma arasında olmaktan gurur duyuyoruz. Başta demir çelik sektörü olmak üzere; metal, makina, otomotiv, döküm sektörü ve ayrıca demir yolu yapım çalışmalarına hizmet veriyoruz.

Satış ve satış sonrası hizmetleriniz hakkında bizi bilgilendirir misiniz ?

Firmamızın öncelikli prensibi, müşterilerin ihtiyacının belirlenmesidir. İhtiyaca yönelik ürün, çoğu zaman standartlaşamamak gibi bir durumu ortaya çıkarsa bile müşterimize doğru ürünü vermiş olmaktan mutlu oluyoruz. Verdiğimiz ürünlerde malzeme seçimi ve gerekli işlem prosedürlerine muhakkak surette riayet ediliyor ve bu hususlardan asla taviz verilmiyor. Her zaman müşteri istek ve beklentisine bir üst düzeyde ürün arz edebilmeyi ilke edinerek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Satış sonrasında ise mutlak surette firma yetkilisi ile irtibatta olunup varsa olumsuzlukları gideriyoruz.

Mümkünse referanslarınızdan bazılarını öğrenebilir miyiz ?

Hizmet verdiğimiz firmalardan bazıları şunlardır;

• Yeşilyurt Demir Çekme San. Tic. Ltd.Şti. / Samsun

• Kar-Demir Demir Çelik Ltd. Şti. / İzmir

• Yolbulan Demir Çelik Ltd. Şti. / Karabük

• Çağ çelik Demir Çelik A.Ş. / Karabük

• Serhat Haddecilik A.Ş. / Karabük

• Erhallar Demir Çekme Ltd. Şti. / Karabük

• Boskay Metal Ltd. Şti. / Karabük

• As Çelik Döküm İşleme San. Tic. Ltd. Şti. / Samsun

• Sampa Otomotiv A.Ş. / Samsun

• Samulaş A.Ş. / Samsun

Sektöre sunduğunuz en yeni ürünlerinizden, özelliklerinden ve getirdiği avantajlardan bahseder misiniz?

Sektörde hadde tezgâhlarında yaşanılan sorunları iyi gözlemlediğimizi düşünüyorum. Üreticiye yedek parça maliyeti, bakım zamanı ve maliyeti konusunda yenilikçi fikirlerle ürünlerde inovatif çalışmalar yaptık ve deneme ürünlerinde beklentimizin üstünde başarılı  sonuçlar aldık. Özellikle sızdırmazlık konusunda çalışmalar yapıp ürün ömrünü artırdık. Su, yağ, metal tozuna maruz kalmış parçalar
hızlı deformasyona uğramakta ve verimli çalışma niteliğini yitirmektedir. Bu problemi minimize etmek için çalışmalar yaptık ve olumlu sonuçlar aldık. Yine sektörün ihtiyacı olan köşebent kasası ve yollukları konusunda ihtiyaçlara çözüm getirme ve pahalı olarak ithal
edilmek zorunda kalınan ürünlerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Deneme ürünlerimiz oldu hedeflediğimiz sonuçları aldık. Daha fonksiyonel ürünleri sunabilmek adına Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor.

Geçmiş yıllara oranla ülkemizdeki demir çelik ve diğer metal mamullerinde üretici firma sayısı arttı. Bu durum size ve sektöre nasıl yansıdı ?

Rekabet insanı rehavetten uzaklaştırır. Ayrıca bu durum bireysel düşünüldüğünde olumsuz gibi görünse de bütün olarak bakıldığında ülke menfaatleri için olması gereklidir. Uzun vadeli düşünüp kaliteyi ve sürekliliği sağlamak sektörün direncini arttırır. Ciddi anlamda
ülkemiz uzun yıllar uykuda kaldı, bıraktırıldı. Artık ayağa kalkma vaktidir. Amacımız; ulaştığımız müşteri portföyümüze doğru ürünü optimal kalitede arz edebilmek ve uzun vadede firmanın tedarikçi listesinde yer alabilmektir.

Güncel yatırımlarınızdan bizlere bahseder misiniz ?

Firma olarak makine yatırımlarına çok önem vermekteyiz Her geçen gün fonksiyonelliği yüksek teknolojik makinalar çıkmakta ve parkurunuzu bu konuda taze tutmadığınız sürece bir adım geride kalıyorsunuz bu sebeple özellikle Son üç yılda makina parkurumuzu büyüttük ve yeniledik. Sırada ki hedefimiz yerleşim alanımızı genişletmek. Bu konuda faaliyetlerimiz devam ediyor.

Yorumlar
Yorum Yap